Inspiratie uit dansprogramma’s

Als klein meisje heb ik ooit een programma gezien met dansers. Ik was in één keer verkocht en ik wilde ook ooit zo mooi kunnen dansen. Jaren lang stond ik dag in dag uit te oefenen. Of dit nu thuis was of op één van de dansscholen waar ik lessen volgde, maakte mij vrij weinig uit. Het is ook geen wonder dat ik fan ben van verschillende dansprogramma’s. Naast enkel dansshows kijk ik ook andere talentenjachten. Ik volg ze niet allemaal, maar zeker een aantal!

Om te beginnen met mijn favoriet ‘Everybody Dance Now’ . EDN is momenteel te zien op RTL 4. Dit is een talentenjacht waar enkel dansers mee kunnen doen. Jonge dansers, oudere dansers, modern, latin: iedereen is welkom! Wanneer ik terug denk aan afgelopen seizoenen komt er zeker één favoriet in mijn gedachte. Dit is een dansgroep genaamd ‘Flexx’n Squad’. Na zelf zo’n 12 jaar gedanst te hebben, ben ik zeker niet snel van iets onder de indruk. Echter was ik bij deze groep vanaf hun auditie al groot fan. Wilt u weten waarom? Bekijk dan het volgende filmpje:

Als ik over ‘Flexx’n Squad’ praat kom ik eigenlijk direct bij de volgende talentenshow. Dit is ‘Hollands Got Talent’. Carlton, een jongen die in ‘Flexx’n Squad’ danste, danste wederom met een andere groep in dit programma. En zij waren (heel toevallig) hier ook heel erg goed. Wederom een auditie van een dansgroep die ik niet zo snel zal vergeten. Thumbs up for Carlton. Wat ik zo leuk vind aan dit programma is het feit dat niet alleen dansshows meedoen, maar ook zangers, acrobaten etc. Dit zorgt toch voor enkele afwisseling en dit vind ik eigenlijk ook wel leuk.

 

Naast deze twee voorbeelden zijn er ook programma’s die enkel gericht zijn op zang. Dit trekt mij persoonlijk totaal niet. Het enigste programma dat ik nog af en toe kijk, is ‘The Voice of Holland’. Dit programma vind ik erg origineel. Tegenwoordig vind ik dat wij in de samenleving veel te veel elkaar beoordelen op uiterlijk. Bij de audities zien de juryleden de kandidaat echter niet. Ze horen enkel de stem van hem of haar. Op basis van de zangkwaliteit mag een kandidaat door of niet. Dit vind ik erg goed. Uiterlijk heeft naar mijn mening helemaal niets te maken met iemands talent. Erg goed doordacht als je het mij vraagt! Wanneer je wél echt van zang houdt, is dit programma wel een aanrader! Er komen zeker goede kandidaten voorbij.

Toch winnen bij de meeste programma’s de beste acts niet altijd. Dit komt ook omdat mensen thuis mogen stemmen. De jury zit er uiteraard, maar ze kiezen niet wie de winnaar is. Sommige kandidaten hebben naar mijn mening een grotere gunfactor dan andere. Maar dit hoort er gewoon bij.

Wanneer ik tijd vind naast het studeren en het dansen, zijn EDN & HGT toch zeker programma’s waar ik voor zal gaan zitten. Wanneer ik in mijn vrije tijd zelf niet dans, kijk ik naar andere dansers op een scherm. Sommige geven tóch nog extra motivatie om nog harder te trainen en de danser te worden waar ik als klein meisje van droomde.